zoom logo zaszlo valid logo
Válasszon egy referencia orvost vagy hívja a 06/1 210-0185 számot!
bovebbengomb

Grexa Zsolt

"a sztárok és celebek értékesítőjének" ZOOM fogfehérítésének menete

cikkep

Fogfehérítés előtti teendők:

1. alkalom:

Szájvizsgálat, státuszfelmérés

cikkep

Mivel az orvos első alkalommal találkozik leendő páciensével, így legelső teendője megállapítani, hogy a fogazat alkalmas-e a fehérítés procedúrájának elvégzésére. Megvizsgálja, hogy az esetleges fogművek, tömések rendben vannak-e, nincsenek-e szuvasodásnak nyomai. Megállapítja, hogy milyen jellegű fogszínnel rendelkezik a páciens, nincsen-e betegségből fakadó, (fluorozisos, tetraciklines vagy genetikai elváltozás) színelváltozás. Ezeket speciális kiegészítő kezelésekkel lehet rehabilitálni. Sárgás, vagy szürkés jellegű az elszíneződés. Ennek alapján lehet megelőlegezni a várható eredményt, és megállapodni a további teendőkben.

Panoráma röntgenfelvétel

Az életút kezelés jegyében, hogy minden az esetleg szabad szemmel és intraorális kamerával nem látható elváltozásra fény derüljön, elkészítik a panoráma rtg. felvételt.

Fogkő eltávolítás, polírozás alsó-felső fogíven

Elkezdődik a fogazat szájhigiénés kezelése, a fogkő leszedésével, ami minden fogazat természetes velejárója, és amit fél évenként illik és fontos fogorvossal eltávolíttatni.
A fogkövek eltávolítása után a teljes fogazat polírozása következik, hogy a lehető legsimább felszínt biztosíthassuk, mely eredményeként jelentősen csökkenhet az ismételt fogkőképződés, valamint tökéletes alapot biztosítunk a fehérítéshez. Ezután minden esetben minimum 7 napig várni kell a fehérítéssel.

Lenyomatvétel alsó-felső sínhez

A ZOOM fogfehérítő rendszer legfontosabb tulajdonsága, hogy komplett technológia, mely sok-sok éves tapasztalat és kutatásfejlesztés eredményeként minden részletre odafigyel. Ilyen például a fogazat felületének kémiai felkészítése a fehérítésre. Egy speciális gél segítségével a fehérítés alatt és után fellépő esetleges érzékenység már előre minimalizálható. A fehérítésig eltelő egy hét alatt kétszer, bármikor fél-fél órára sínbe helyezve kell alkalmazni ezt az egyedülálló anyagot. Ezért már előre elkészítésre kerül egy speciális mindenki számára egyedileg készített és orvosilag ellenőrzött sín. Ehhez pontos lenyomatot kell venni.

2. alkalom:

Szájhigiéniás oktatás (fogköztisztítás)

A korrekt szájhigiénia nem csak a fogazat látható tisztaságának alapja, hanem az esetleges szájszag kialakulásának is gátja. Ezért rendkívül fontos, hogy milyen módon és technikával mossunk fogat, és használjuk az elengedhetetlenül fontos fogselymet, vagy fogköz tisztító kefét, valamint ínyzuhanyt. Ennek bemutatása szintén a fogorvos vagy a szájhigiénikus feladata.

Sínátadás – Relief zselé használat instrukciók

A fogfehérítésig ránk váró pár nap alatt kétszer az átadott sínbe kell a fog felszín előkészítő Relief gélt viselni fél-fél órán keresztül.

Színregisztráció

A fogorvos fogszínkulcs segítségével, illeteve jobban felszerelt fogorvosi rendelőknél EasyShade digitális fogszínmeghatározó berendezés segítségével rögzíti a fehérítés előtti szín értékét. Ezzel is igazolva és láttatva az előtte utána állapot közötti látványos szín különbséget.


Fogfehérítés előtt digitális fogszínmeghatározóval mért eredmény:

A3

cikkep

Fogfehérítés:

3. alkalom:

 • cikkep A páciens felkészítése a ZOOM AP lámpás fogfehérítésre. Az orvos tisztázza, hogy a procedúra előtti kétszeri Reliefes fogfelszín előkészítő sínes kezelés megtörtént-e, valamint a páciens betartotta-e hogy aznap nem mosott fogat.Igenlő válaszok után, egy enyhe fájdalomcsillapító tablettát kell bevenni, a konfortézet, és az esetleges érzékenység miatt. • cikkep Felvilágosítás következik, a kezelés alkalmával fellépő érzésekről (Soha senki nem állította, hogy a beavatkozás során az évek alatt esetleg repedezett vagy megkopott fogzománc miatt nem keletkezhet fájdalomérzet.) Ezekről a jelenségekről a páciens folyamatosan kell tájékoztassa a fogorvost, mert van mód ezeknek az érzékenységből fakadó kisebb és csak villanásszerű rövid fájdalmaknak az enyhítésére, sőt általában azok teljes megszüntetésére. Bemutatásra kerül ennek a jelenségnek az oka. Mivel a fog szövetben folyadékáramlás indul el, ennek a folyadéknak a mozgási energiája révén ami stimulálja az idegvégződéseket keletkezhet fájdalomérzet. Ez természetesen semmilyen káros folyamatnak nem a jele, és eredménye. Teljesen ártalmatlan jelenség, és legfeljebb csak minimális komfortérzet rontó tényező.Bemutatásra kerülnek a módszerek, melyek segítségével a beavatkozás során a páciens-orvos közötti kommunikáció fog történni, mivel természetszerűen a páciens az izolálás miatt nem fog tudni artikulálni, az-az beszélni.

 • Elkezdődik az izolálás folyamata, mely az egyik legfontosabb és legprecízebb része a beavatkozásnak. A retraktor, mely a szájba kerül, a kényelmes nyelést teszi lehetővé és használata az esetleges hányinger érzését van hivatott elkerülni. Az orvos aprólékos munkával helyezi fel a gézlapokat a helyükre, és applikálja a folyékony kofferdámot, amely megvédi a lágy részeket a lámpa fényétől, valamint a fehérítő gél esetleges negatív hatásától. Fontos, hogy rózsaszín felület ne látszódjon. Mikor ezzel elkészült, még egyszer ellenőrzi, hogy a lágyrész védelem tökéletes-e. Csak, mint infó! Minden esetben, amikor valahol a fogfehérítéssel kapcsolatban érdeklődik egy páciens, kérdezze meg orvosától, hogy az ajánlott lámpás fogfehérítésnél a lámpa milyen kémiai folyamatot indít el a fehérítő gélben. U.i. ha erre nincs válasz, márpedig a LED-es lámpás fehérítésnél nem is lehet, és 30% vagy annál nagyobb a hidrogénperoxid tartalom, akkor biztos lehet benne, hogy a végeredmény tekintetében az adott technológia esetén a lámpa csak árdrágító szerepet tölt be. Mivel igenis létezik orvosi székben alkalmazott nem lámpás 30%-os hatékony technológia, csak a végeredmény szorul mindig magyarázatra a lámpással szemben. Viszont olcsó!!!!
 • cikkep cikkep cikkep

 • Ezután kerül a fog felszínre 3x15 vagy 4x15 percre az elszíneződés és a végeredménnyel kapcsolatos elvárások szerint, a fogfehérítő gél. Minden 15 perces etap után az elhasznált gélt letörlik, majd újat helyeznek fel, az izolálás megtartása mellett.A beavatkozás alatt a páciens kellemes zenét hallgat, és számíthat az orvos figyelmességére és érdeklődésére. Folyamatos információval rendelkezik a procedúra időbeliségéről, mert a lámpa tetején jól látható jelzések mutatják azt.

 • cikkep

 • A várt eredmény elérése után, általában a harmadik etap végeztével, az izolálást a fogorvos eltávolítja, majd a páciens öblít, jó alaposan.
 • Elő kerül a jó öreg színkulcs, illetve jobb esetben az EasyShade digitális fogszínmérő berendezés és láss csodát, minden esetben a látvány, a változás brutális és megdöbbentő. Az előtte állapotnál kiválasztott színt az adott fog mellé téve meglepő a különbség, melyet fényképpel örökítenek meg, dokumentálnak.

 • cikkep

 • Felkerül ismét a már megismert Relieffel feltöltött sín ismét 30 percre, hogy a fogak folyadékellátása a lehető leggyorsabban és komfortosabban történjen meg (mivel tudjuk, hogy az eltelt egy óra alatt a nedvességtartalmuk lecsökken) és további érzékenységgel se kelljen számolni.

 • cikkep

 • Természetes szintén átadásra kerül, a rendszer részét képező otthoni fehérítő gél, hogy a páciens az idő múlásával, ha kedve van, egy esetleges átdorbézolt éjszaka után, amikor a currys, paprikás ételek, vörösbor, kávé, cigi vagy szivar kellemetlen elszíneződést okoztak, helyreállítsa a korábban elért fogszínt.
 • A tanácsadás szintén nagyon fontos része a beavatkozásnak, mivel ekkor kerül bevésésre a páciens gondolataiba, hogy két napon keresztül a színes szájba kerülő ételek, italok, cigaretta tönkre teheti az eredményt. Aszketizmus gyakorlása!!! Ez persze csak tréfa, mert minden fehéret szabad enni és inni, és azok között is vannak nagyon finom dolgok.
 • Majd egy következő alkalom megbeszélése, amikor egy kontroll kereti között már csak a végeredményben gyönyörködik páciens és orvosa.

 • cikkep

  cikkep

  cikkep

  © 2012 VaLiD Kft. | Minden jog fenntartva!